lesgevers

Annemarie Leijssen °1962

Annemarie geeft tai ji-les sinds 2002. Ze begon zelf tai ji te beoefenen in 1991. Aanvankelijk deed ze dat bij Jef Crab en later bij Tine Vandromme, destijds beiden leerling van tai ji-meester Patrick Kelly.

Sinds 2005 volgt ze les bij Patrick Kelly zelf. Zo raakte ze vertrouwd met zijn traditie en methode. Overtuigd door de kracht en oprechtheid van zijn systeem wil zij dit in haar eigen lessen voortzetten en aanbieden.

Wat betekent tai ji voor jou?

“Tai ji is onlosmakelijk verbonden met ons leven, de tai ji principes doordringen elk facet ervan. Het is een waardevolle manier om m’n blikveld te verruimen, om voorbij te leren kijken aan fysieke en materiële beperkingen, om m’n diepere zelf – in hart en ziel – steeds meer te ontdekken en van daaruit steeds verder te blijven ontwikkelen.”

Sven en Annemarie, Glarisegg 2019
picture by Manuela Beillard

Sven De Bruyn °1972.

Sven volgde van 1999 tot 2018 tai ji lessen bij Tine Vandromme, destijds leerling van Patrick Kelly. Sinds 2013 volgt ook hij steeds intensiever les bij Patrick Kelly zelf.

Wat betekent tai ji voor jou?

“De reden dat ik tai ji doe, is doorheen de tijd een aantal keer veranderd. In het begin was die zeker fysiek: ik wilde van de rugpijn af. Maar diep van binnen werd ik gedreven door iets anders, dat ik moeilijk kon bevatten. Geleidelijk aan is het me duidelijker geworden en is dat geëvolueerd naar een steeds dieper verlangen naar het ontdekken van mijn ware zelf. Tai ji is niet meer weg te denken uit mijn leven. Het helpt me om mezelf, mijn acties en motieven te onderzoeken en te relativeren.”